Egyéb Almási J Csaba

Published on május 14th, 2014 | by brenkee

0

Almási Jonathán Csaba Fővédnök

Almási J CsabaAlmási Jonathán Csaba a rendszerváltás utáni első fotósgeneráció tagja, a mai értelemben vett divatfotózás egyik úttörője. Alapító munkatársa volt az Elite, a Prestige, a Taxi, valamint a Találkozások magazinoknak, s ezen kívül szinte az összes jelentős magyar glossy magazinnak dolgozott. A 90-es években Párizsban, Londonban, Milánóban és New Yorkban fotózott pret a porter bemutatókon. Munkáit láthattuk az Elle, Cosmopolitan, Marie Claire, és a Glamour oldalain.
Közel 500 editorial, mintegy 120 címlap fűződik nevéhez. Kampányokat, katalógusokat fényképezett többek közt az Amnézia, Rebecca, Magistral, Sugarbird és Devergo cégeknek, Katti Zoób-nak, Konsánszky Dórának, és Vágó Rékának. Több száz modellel dolgozott együtt Cseh Anna Máriától kezdve Palvin Barbaráig, Epres Pannitól Tóth Melindáig. Kedvenc modellje, és múzsája Eszenyi Enikő, akit több emlékezetes sorozatban örökített meg. Közel 20 évig dolgozott együtt a magyar divatpápával, Király Tamással először modellként, majd fotográfusként. 2000-ben egyike a magyar Fashion Café alapítóinak, ahol divatperformanszokat, kiállításokat, bemutatókat szervezett.
Az újabb fotósgeneráció tagjai közül többeket ő indított el a pályán: Adam von Mack, Koch Balázs Vass Péter, Kóti Réka, Farkas Éva, és Udvardi Attila mind tőle tanulták a szakma fogásait.
Jelenleg szabadúszó, több iskola fotóstanára, a Vígszínház állandó fotósa.


About the AuthorBack to Top ↑