Fővédnök

Published on március 26th, 2014 | by lorand

0

Baricz Katalin – Fővédnök

Baricz Katalin

Baricz Katalin
Baricz Katalin Fotóművész mondhatni igen fiatalon kezdte pályáját, hiszen 12 éves kora óta fotografál. Érettségi után Budapesten a Magyar Filmlaboratóriumban kezdett dolgozni. Fotósként nem tudott elhelyezkedni de a szabadidejében készített felvételeiből 1974-ben kiállítást rendeztek és számos magazin közölte fotóit. 1981 óta tagja a Magyar Fotóművészek
Szövetségének és a Magyar Alkotóművészek Egyesületének, azóta önálló művészként dolgozik. Munkásságára nagy, hatással vannak André Kertész alkotásai.
Képei főként klasszikus fotográfiák. 2005-ben Ő kapta a Magyar Fotográfia Nagydíját.

Beszéd:

Fotográfus vagyok, és nagyon hiányzik a fény. Furcsa, hogy most ez a fény most rajtam van és azokon, akik ma a díjat kapják. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek és, hogy a fiatalok megkerestek és felkértek erre a feladatra. Igazából nagyon zavarban vagyok, mert nem szoktam ilyen feladatokat elvállalni, nem szoktam szerepelni. Fotográfusként általában a kamera mögött szoktam lenni, tehát nem a fényben- inkább az árnyékban. Nagyon örülök ennek a műsornak, ennek a Gálnak és, hogy eszébe jutott a fiataloknak odafigyelni egymásra. A mi időszakunkban, amikor én voltam fiatal a fotóink névtelenül jelentek meg és nem díjaztak minket, hanem másképp ismertek el bennünket. Most, hogy odafigyeltek egymásra – odafigyelnek rátok, közben pedig nagyon sok fiatal van itt és érdeklődő, akik szintén kíváncsiak erre; ettől nagyon jól érzem magam. Örülök, hogy itt lehetek köztetek,  nagyon nagy megtiszteltetés számomra ez. Én is drukkolok, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy kik nyerik a díjakat. Még egyszer köszönöm nektek, hogy meghívtatok.

Munkái:


About the AuthorBack to Top ↑