2011

Published on március 23rd, 2014 | by brenkee

0

Mojzes Dóra

mojzes-dora-01

Mojzes Dóra

Mojzes Dóra 2008 –ban, a Moholy Nagy Művészeti Egyetemen készített diplomamunkájával hívta fel magára először a figyelmet, amivel elnyerte a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének díját.

2009-ben dora mojzes néven önálló brandet hozott létre.Márkájának megszületése óta olyan külföldi lapokban jelent meg, mint a Vogue Italia, Zink, Idol vagy a Neo2.Beszámoltak munkáiról a legelismertebb divatfórumok, magyar vonatkozásban pedig szinte az összes nívos divatmagazinban szerepelt már a neve.

2010-ben megnyitották első üzletüket ,amit Abodi Dórával közösen indítottak a Showroom R9-et, ahol több hazai tervező kollekciójával is találkozhatunk.
A 2010 -ben megrendezett Fashion Video fesztiválon második helyezést ért el Viszlay Markkal közösen elkészített videójukkal, majd ezt követően a 2011-es Glamour Women of the year díját és a 2011-es Fashion Awards díjat is ő vihette haza.

2011-ben két nemzetközi divatkönyvben is helyet kapott, az egyik a New on the Catwalk, a másik a Fast forward fashion amiben olyan impozáns nevek közt említik mint Vivienne Westwood vagy Viktor and Rolf.

A 2012/2013-as őszi kollekció már kapható lesz Osakában, Rómában és New York-ban is, itthon pedig a Showroom R9-ben és az Ourstyle pop up store -ban találkozhatunk ruháival.

 

 

 

 

 

 

mojzesd6 mojzes5 md2


About the AuthorBack to Top ↑