Egyéb

Published on március 30th, 2014 | by brenkee

0

Szinte Loránd interjú

Szinte Loránd

Szinte Loránd sikeres online marketinges, de a divatszakma úgy ismeri, mint a Fashion Awards Hungary alapítója. Az idén tíz éves esemény kivívta magának a presztízst. Idén májusban 10. alkalommal adják át a magyar divatszakma Oscar-ját, márciustól pedig a megújult weboldalon az én cikkeimmel is találkozhattok.

lorand-szinte_1359314606_05Honnan jött a Fashion Awards ötlete?

– 2001-ben találtam ki a gála ötletét. A Fashion Café-ban dolgoztam az Almási Csabival, mint rendezvényszervező. Hiányoltam a divatszakmabeliek díjazását. Külföldi mintára magyarosítottam. Két évembe tellett, mire rájöttem, hogy hogyan lehet úgy csinálni, hogy ne legyen bunda szaga. A szakmabelieknek küldtem szavazólapokat. 150 fővel indultunk, ami 300-ra nőtt. Először papírformában, majd e-mailben kezdett működni a szavazás. Fontos szabály, hogy minden kategóriában jelölni kell, és önmagát nem jelölheti az ember.

hb0_5183Hogyan fogadták az eseményt?

– Az első gálától nagyon tartottak. Valamilyen szinten ismertek, mint rendezvényszervezőt. Végül jól fogadták. Az elején próbálkoztak visszaélésekkel, de hamar kizártam azokat, akik nem korrekt módon álltak hozzá. Hajas Laci az elsők között állt az egész esemény mellé, aki azt mondta a gálán, hogy gratulál, hogy ez az egész létrejött, és hogy újra megtanulunk örülni egymás munkáinak.

Tovább a teljes cikkre


About the AuthorBack to Top ↑